Video

Nye indtryk risikerer at udvande vores historiske byer

Arkitekter i dag bombarderes med nye indtryk ude fra verden, og ofte glemmer man at tænke på, at de spændende inspirationer skal oversættes til lokale forhold og traditioner. Det mener Thomas Bo Jensen, professor ved Arkitektskolen Aarhus.

Han efterlyser, at hverdagsarkitekturen bliver lidt mere kedelig, og at arkitekter bliver bedre til at filtrere de mange indtryk fra udlandet og fortolke dem ind i en dansk tradition.

Der skal styr på Planloven igen

Mogens Morgen mener, at der er en tendens til, at man tolker Planloven som vejledende. Det fører til, at der nogen gange ikke er det nødvendige samspil mellem eksisterende bygninger og nye bygninger, siger han.

Forbundet Arkitekter og Designere
Arkitekturdebat på DR2 Deadline

Hvorfor har arkitekterne ikke selv for længst rejst debatten? Er de ligeglade med den udbredte utilfredshed i befolkningen?

Hvorfor tør ingen prøve at bygge i stedets ånd? Hvorfor skal alting ligne noget fra Los Angeles?

Ordene kommer fra Jep Loft, Formand for Arkitekturoprøret, der i dette indlæg diskuterer emnet sammen med Professor Mogens Morgen fra Arkitektskolen Aarhus

Fra DR2 Deadline d 16. juli 2019

Følg også Arkitekturoprøret – Lad os bygge smukt igen, på Facebook

Højhuse truer mikroklimaet i vores byer

Højhusbyggerierne i mange danske byer truer med at ødelægge mikroklimaet i byerne og vil gøre det mere ubehageligt at opholde sig i dem, mener Tom Nielsen, der er professor ved Arkitektskolen Aarhus. Han mener, at i stedet for at bygge højhuse, bør vi se, hvad der gør byer attraktive, og det er ikke befolkningstæthed og højhuse. De attraktive bydele har en god blanding af åbne områder, grønne områder og bebyggelse